LASTİK İŞ havuz

24 EKİM'DE KOCAELİ'YE HAVADAN KUDUZ AŞISI ATILACAK

GÜNDEM 22.10.2024 - 13:48, Güncelleme: 22.10.2024 - 13:48
 

24 EKİM'DE KOCAELİ'YE HAVADAN KUDUZ AŞISI ATILACAK

Kocaelililer dikkat, ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden muhtarlıklara yazı gitti. 24 Ekim Perşembe günü Kocaeli’de kuduza karşı havadan aşı atımı yapılacak. İnsanların bu aşılara karşı temastan kaçınması isteniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan kuduz hastalığına karşı havadan aşı atımı çalışması, Kocaeli’de de uygulanacak. İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri tarafından muhtarlıklara gönderildiği söylenen yazıda, havadan aşı atımının 24 Ekim Perşembe günü gerçekleştirileceği belirtildi. Aşılı yemlerin atımıyla hastalığa duyarlı hayvanlar aynı anda bağışık hale getirilerek, evcil hayvanlar ile yabani hayat arasındaki enfeksiyon zincirinin kırılması hedefleniyor. Bu aşılama çalışması, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında yapılıyor. KUDUZ ENDİŞESİ Havadan aşı atımıyla ilgili sosyal medyada bazı iddialar dolaşmakta. Sosyal medya kullanıcıları, bu aşıların insanlara zarar verebileceği endişesini paylaşıyor. Aşıların insanlar için zararlı olduğu ve aşılamanın kuduza yol açtığı, sosyal medyada dolaşan iddialar arasında. Peki, bu iddiaların gerçeklik payı var mı? Teyit.org, uzmanlardan aldığı bilgilerle bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. 24 EKİM'DE KOCAELİ'YE KUDUZ AŞISI ATILACAK Yaban hayatındaki kuduz vakalarının önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilen havadan aşı atımıyla ilgili Diğer kaymakamlıklar ve yazısı elimize ulaşan Gölcük Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nebahat Hocaoğlu tarafından muhtarlıklara gönderilen yazıya göre 24 Ekim Perşembe günü yapılacak havadan aşı atımının da dolayısı ile Kocaelilileri endişelendirecek bir zararı bulunmuyor. Yine de böyle bir çalışmada vatandaşların uyarılması amacıyla hazırlanan yazının, yalnızca muhtarlıklara gönderilip basın ve yayın yoluyla halka duyurulmaması dikkat çekti.
Kocaelililer dikkat, ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden muhtarlıklara yazı gitti. 24 Ekim Perşembe günü Kocaeli’de kuduza karşı havadan aşı atımı yapılacak. İnsanların bu aşılara karşı temastan kaçınması isteniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan kuduz hastalığına karşı havadan aşı atımı çalışması, Kocaeli’de de uygulanacak. İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri tarafından muhtarlıklara gönderildiği söylenen yazıda, havadan aşı atımının 24 Ekim Perşembe günü gerçekleştirileceği belirtildi. Aşılı yemlerin atımıyla hastalığa duyarlı hayvanlar aynı anda bağışık hale getirilerek, evcil hayvanlar ile yabani hayat arasındaki enfeksiyon zincirinin kırılması hedefleniyor. Bu aşılama çalışması, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında yapılıyor.

KUDUZ ENDİŞESİ

Havadan aşı atımıyla ilgili sosyal medyada bazı iddialar dolaşmakta. Sosyal medya kullanıcıları, bu aşıların insanlara zarar verebileceği endişesini paylaşıyor. Aşıların insanlar için zararlı olduğu ve aşılamanın kuduza yol açtığı, sosyal medyada dolaşan iddialar arasında. Peki, bu iddiaların gerçeklik payı var mı? Teyit.org, uzmanlardan aldığı bilgilerle bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.

24 EKİM'DE KOCAELİ'YE KUDUZ AŞISI ATILACAK

Yaban hayatındaki kuduz vakalarının önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilen havadan aşı atımıyla ilgili Diğer kaymakamlıklar ve yazısı elimize ulaşan Gölcük Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nebahat Hocaoğlu tarafından muhtarlıklara gönderilen yazıya göre 24 Ekim Perşembe günü yapılacak havadan aşı atımının da dolayısı ile Kocaelilileri endişelendirecek bir zararı bulunmuyor. Yine de böyle bir çalışmada vatandaşların uyarılması amacıyla hazırlanan yazının, yalnızca muhtarlıklara gönderilip basın ve yayın yoluyla halka duyurulmaması dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.