LASTİK İŞ havuz

“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ”

YAŞAM 20.09.2024 - 21:32, Güncelleme: 20.09.2024 - 21:32
 

“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ”

Dünya Temizlik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Büyükakın; “İzmit Körfezimizi temizliyoruz. Ekosistemi onarıyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dünya Temizlik Günü kapsamında gerçekleştirilen "EU Beach Clean Up" etkinliğinde sahil temizliği yaptı. Dip Çamuru tesisinde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Büyükakın; “İzmit Körfezimizi temizliyoruz. Ekosistemi onarıyoruz. Tüm Belediyelerin bizim gibi arıtma tesisi kurması gerekiyor” dedi.   DİP ÇAMURU TESİSİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, BM ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ile Dünya Çevre Günü Sahil Temizliği etkinliği yapıldı. Dip Çamuru tesisinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, muhtarlar, öğrenciler ve STK temsilcileri katıldı. Etkinlikte denizde çıkartılan çöpler ve çöpleri temizleyen araçlar alanda sergilendi.   “AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ” Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Avrupa’nın en büyük çevre projelerinden birini gerçekleştiriyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte İzmit Körfezimizin doğu baseninde biriken çamuru temizliyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı bulunduğumuz alanda 11 milyon ton çamur birikmiş. Bunun 8 milyon ton buradan çıkaracağız” ifadesini kullandı.   “KÖRFEZİ TEMİZLİYOR, EKOSİSTEMİ ONARIYORUZ” Aldığımızdan daha güzel bir şehri gelecek nesillere bırakmak için çalışıyoruz diyen Başkan Büyükakın; “İzmit Körfezimizde biriken çamurda azot ve fosfor var. Bunlar denizdeki oksijeni bitiriyorlar ve müsilaj ortaya çıkıyor. Marmara Denizi oksijen kaybettiği için canlıların ölümü başlıyor ve iç deniz olduğu için en erken kaybedilecek deniz haline geliyor. Bu konuda ciddi bir alarm aldık ve Marmara’ya kıyısı olan tüm belediyeler ve kamu kurumları bir araya gelerek ‘Marmara Denizi Eylem Planını’ oluşturduk. Marmara denizine çevresi olan tüm belediyelerin bizim gibi arıtma tesislerini kurması gerekiyor. Kocaeli’nde arıtılmamış bir damla su denize bırakılmıyor. Biz İzmit Körfezini çamurdan kurtarmaya çalışırken, bir yandan da deniz ekosistemini kurtarmak için çalışıyoruz. Bunun için balık salımları yapıyoruz” dedi.   TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Başkan Büyükakın, katılımcılarla birlikte Dip çamuru dolumu yapılan çuvallar üzerine çıkarak yeterli kuruluğa ulaşmış çuvalı kesti.
Dünya Temizlik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Büyükakın; “İzmit Körfezimizi temizliyoruz. Ekosistemi onarıyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dünya Temizlik Günü kapsamında gerçekleştirilen "EU Beach Clean Up" etkinliğinde sahil temizliği yaptı. Dip Çamuru tesisinde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Büyükakın; “İzmit Körfezimizi temizliyoruz. Ekosistemi onarıyoruz. Tüm Belediyelerin bizim gibi arıtma tesisi kurması gerekiyor” dedi.

 

DİP ÇAMURU TESİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, BM ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ile Dünya Çevre Günü Sahil Temizliği etkinliği yapıldı. Dip Çamuru tesisinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, muhtarlar, öğrenciler ve STK temsilcileri katıldı. Etkinlikte denizde çıkartılan çöpler ve çöpleri temizleyen araçlar alanda sergilendi.

 

“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ”

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Avrupa’nın en büyük çevre projelerinden birini gerçekleştiriyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte İzmit Körfezimizin doğu baseninde biriken çamuru temizliyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı bulunduğumuz alanda 11 milyon ton çamur birikmiş. Bunun 8 milyon ton buradan çıkaracağız” ifadesini kullandı.

 

“KÖRFEZİ TEMİZLİYOR, EKOSİSTEMİ ONARIYORUZ”

Aldığımızdan daha güzel bir şehri gelecek nesillere bırakmak için çalışıyoruz diyen Başkan Büyükakın; “İzmit Körfezimizde biriken çamurda azot ve fosfor var. Bunlar denizdeki oksijeni bitiriyorlar ve müsilaj ortaya çıkıyor. Marmara Denizi oksijen kaybettiği için canlıların ölümü başlıyor ve iç deniz olduğu için en erken kaybedilecek deniz haline geliyor. Bu konuda ciddi bir alarm aldık ve Marmara’ya kıyısı olan tüm belediyeler ve kamu kurumları bir araya gelerek ‘Marmara Denizi Eylem Planını’ oluşturduk. Marmara denizine çevresi olan tüm belediyelerin bizim gibi arıtma tesislerini kurması gerekiyor. Kocaeli’nde arıtılmamış bir damla su denize bırakılmıyor. Biz İzmit Körfezini çamurdan kurtarmaya çalışırken, bir yandan da deniz ekosistemini kurtarmak için çalışıyoruz. Bunun için balık salımları yapıyoruz” dedi.

 

TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Başkan Büyükakın, katılımcılarla birlikte Dip çamuru dolumu yapılan çuvallar üzerine çıkarak yeterli kuruluğa ulaşmış çuvalı kesti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.