LASTİK İŞ havuz

BAŞARILI AMELİYATLA MEDAR'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

SAĞLIK 09.05.2021 - 09:57, Güncelleme: 09.05.2021 - 09:57
 

BAŞARILI AMELİYATLA MEDAR'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

82 yaşındaki hasta kemik çimentosu (vertebroplasti) ameliyatı ile Medar Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

Gölcük Medar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümüne kemik erimesine bağlı oluşan omurga kırığı sebebiyle başvuran 82 yaşındaki Uğur Şenol’a Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Emre Korkmaz tarafından kapalı kemik çimentosu enjeksiyonu ameliyatı (vertebroplasti) uygulandı. Ağrıları sebebiyle hayli sıkıntılar yaşayan hasta Uğur Şenol, ameliyat sonrası ayakta rahatça durabilir ve yürüyebilir hale geldi.  KORKMAZ, AMELİYATLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ Gölcük Medar Hastanesi’nde Vertebroplasti (kemik çimentosu) ameliyatı yapan Opr. Dr. Emre Korkmaz, gerçekleştirilen ameliyatla ilgili olarak şunları söyledi: “Özellikle ileri yaş nedeniyle bazen de başka hastalıklarda da olan kemik erimesi sebebiyle, hafif zorlamalar sırasında ya da kendiliğinden gelişen omurga kırığı, hastalarda ayakta durmasına ve oturmasına engel olan şiddette ağrıya neden olabilmektedir. Hastalar kırık olan omurganın ağrısı nedeniyle ve iyileşmesi için uzun süre yatmak zorunda kalıp, bakıma muhtaç olmaktadırlar. İleri yaş grubundaki hastalar hareketsiz kaldıkları birkaç ay süren bu uzun istirahat döneminde gelişen bazı sorunlar sebebiyle bazen de hayatını kaybedebilmektedirler.  ‘BU YAŞLARDA GENEL ANESTEZİ RİSKLİ’ Ayrıca istirahat etseler de, kırık omurga kemik erimesi nedeniyle bazen iyileşmeyip çökmeye gitmektedir; bu durum kamburluğa neden olabilmekte veya genel anestezi altında (tam uyutarak) omurgaya vida yerleştirilmesini gerektiren ameliyat ihtiyacını doğurmaktadır.  Bu yaşlarda genel anestezi ise çoğunlukla yüksek riskli olup, ameliyat ya da ameliyat sonrasında hayati tehlike gelişebilmektedir. ‘LOKAL ANESTEZİ VE SEDASYON ALTINDA’ Ayrıca vidalama ameliyatı sonrasında, kemik erimesi nedeniyle vidalar yeteri kadar kemiğe tutunamayıp vida gevşemesi görülebilmektedir. Uyguladığımız bu yöntem de ise hastalara lokal anestezi ve sedasyon altında ve yaklaşık 3-4 mm. genişliğindeki bir kanül ile omurga içine girip, kemik çimentosu olarak adlandırdığımız maddeyi kırık omurgaya enjekte etmekteyiz. Kemik çimentosunun sertleşerek omurgaya destek olması sayesinde kırığa rağmen işlemden saatler sonra hasta ağrısı geçmiş olarak ayağa kaldırılıp, hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.  Tecrübe ve bilgi birikimi gerektiren bu girişimi hastanemizde uygulamaktan mutluluk duymaktayız” dedi.
82 yaşındaki hasta kemik çimentosu (vertebroplasti) ameliyatı ile Medar Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

Gölcük Medar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümüne kemik erimesine bağlı oluşan omurga kırığı sebebiyle başvuran 82 yaşındaki Uğur Şenol’a Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Emre Korkmaz tarafından kapalı kemik çimentosu enjeksiyonu ameliyatı (vertebroplasti) uygulandı. Ağrıları sebebiyle hayli sıkıntılar yaşayan hasta Uğur Şenol, ameliyat sonrası ayakta rahatça durabilir ve yürüyebilir hale geldi.

 KORKMAZ, AMELİYATLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Gölcük Medar Hastanesi’nde Vertebroplasti (kemik çimentosu) ameliyatı yapan Opr. Dr. Emre Korkmaz, gerçekleştirilen ameliyatla ilgili olarak şunları söyledi: “Özellikle ileri yaş nedeniyle bazen de başka hastalıklarda da olan kemik erimesi sebebiyle, hafif zorlamalar sırasında ya da kendiliğinden gelişen omurga kırığı, hastalarda ayakta durmasına ve oturmasına engel olan şiddette ağrıya neden olabilmektedir. Hastalar kırık olan omurganın ağrısı nedeniyle ve iyileşmesi için uzun süre yatmak zorunda kalıp, bakıma muhtaç olmaktadırlar. İleri yaş grubundaki hastalar hareketsiz kaldıkları birkaç ay süren bu uzun istirahat döneminde gelişen bazı sorunlar sebebiyle bazen de hayatını kaybedebilmektedirler.

 ‘BU YAŞLARDA GENEL ANESTEZİ RİSKLİ’

Ayrıca istirahat etseler de, kırık omurga kemik erimesi nedeniyle bazen iyileşmeyip çökmeye gitmektedir; bu durum kamburluğa neden olabilmekte veya genel anestezi altında (tam uyutarak) omurgaya vida yerleştirilmesini gerektiren ameliyat ihtiyacını doğurmaktadır.  Bu yaşlarda genel anestezi ise çoğunlukla yüksek riskli olup, ameliyat ya da ameliyat sonrasında hayati tehlike gelişebilmektedir.

‘LOKAL ANESTEZİ VE SEDASYON ALTINDA’

Ayrıca vidalama ameliyatı sonrasında, kemik erimesi nedeniyle vidalar yeteri kadar kemiğe tutunamayıp vida gevşemesi görülebilmektedir. Uyguladığımız bu yöntem de ise hastalara lokal anestezi ve sedasyon altında ve yaklaşık 3-4 mm. genişliğindeki bir kanül ile omurga içine girip, kemik çimentosu olarak adlandırdığımız maddeyi kırık omurgaya enjekte etmekteyiz. Kemik çimentosunun sertleşerek omurgaya destek olması sayesinde kırığa rağmen işlemden saatler sonra hasta ağrısı geçmiş olarak ayağa kaldırılıp, hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.  Tecrübe ve bilgi birikimi gerektiren bu girişimi hastanemizde uygulamaktan mutluluk duymaktayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.