BAŞİSKELE'DE FİLİSTİN UNUTULMUYOR, UNUTTURULMUYOR
BAŞİSKELE'DE FİLİSTİN UNUTULMUYOR, UNUTTURULMUYOR
Başiskele Belediyesi’nin düzenlediği Filistin’de Kadın ve Aile Olmak konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Usta Çevirmen Ayçin Kantoğlu, işgalci İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma karşı birlik olunması gerektiğini anlattı.
Başiskele Belediyesi’nin düzenlediği Filistin’de Kadın ve Aile Olmak konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Usta Çevirmen Ayçin Kantoğlu, işgalci İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma karşı birlik olunması gerektiğini anlattı.
Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "Konumuz Aile Söyleşileri"nde bu ay Filistin’de kadın ve aile hakkında konuşuldu. Radyo Programcısı ve Sunucusu Mehmet Zeyd Yıldız moderatörlüğünde Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde dün akşam gerçekleştirilen söyleşiye Başiskeleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Ayçin Kantoğlu'nun hoş sohbetiyle tarihten günümüze Filistin meselesi, siyonist işgalci İsrail’in zulmü, kadın erkek, genç yaşlı çoluk çocuk demeden Gazze’de, Batı Şeria’da Han Yunus’ta uyguladığı soykırımı ve bu konuda neler yapılabileceği, birlik ve beraber olarak bu zulme dur demek için boykotun sürekliliği hakkında katılımcılara önemli bilgiler verildi.
"GAZZE DIŞINDA HER YER İŞGAL ALTINDA"
İsrail zulmü karşısında Filistin halkının direnişine dikkat çeken çevirmen Kantoğlu, "Gazze dışında dünyada her yer işgal altında, hepimiz işgal edildik. Bu savaş, insan haysiyetinin yeryüzünü aştığı bir savaştır. Çünkü haysiyetin yeryüzünde ineceği bir yer kalmadı." ifadelerini kullandı. Bereket hala acıyı hissedebilecek yüreklerimiz var. Buna sahip olmayanlar da var. Üstelik kendi aramızda da var. Bugün dünyanın her bir yerinde bu çocuklar için insanlar ayağa kalkıyorlar. Batı’da bir çok insanın içinde tertemiz pırıl pırıl bir kaynak fışkırıyor. Kur'an-ı Kerim'e bakıyorlar, İslam'a bakıyorlar. İslam’a dönüyorlar." diye konuştu.
Kantoğlu, “Ben hep, tefsire muhtaç olanın, tefsir edilmesi gerekenin, din olduğunu düşünürdüm meğer insanmış, kitap değilmiş. Kitap apaçıkmış, örtük olan insanmış.
Çocukların katledildiği bir dünyada ama ile başlayan bir cümle kurmanın imkanı ne vicdanen ne mantıken yoktur." dedi.
DÜNYA ŞEHİT ÇOCUKLAR GÜNÜ İÇİN DESTEK
İsrail’in katlettiği 3 yaşındaki torunu Rim ile “gözlerinin içini öperek” vedalaşan Halid dedesinin görüntülerini bir kez daha anımsatan Kantoğlu, soykırıma ve çocuk katliamlarına her sene dikkat çekmek, dünya kamuoyunun farkındalığını arttırmak ve Rim’in doğum günü olan 23 Aralık’ın Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak tüm dünyaya resmen kabul ettirmek için, onaylı ve resmi change.org sitesinden imza ve destek istedi.
Usta Çevirmen Ayçin Kantoğlu söyleşinin son bölümünde katılımcıların sorularını da büyük bir içtenlikle cevaplandırdı.
Duygu yüklü anların yaşandığı söyleşinin sonunda günün anısına hediye takdimi ve fotoğraf çekimi yapıldı.
“FİLİSTİN’DE KADIN VE ÇOCUK KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ”
Program aynı zamanda Anadolu Ajansı ve El Cezire Ajansı foto muhabirlerince Filistin'de çekilen ve 70 fotoğraftan oluşan “Filistin’de Kadın ve Çocuk” konulu serginin de açılışına ev sahipliği yaptı. Sergi birbirinden duygu yüklü fotoğraf kareleriyle açılışta sergiyi gezenleri duygulandırdı. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde 5 gün boyunca sürecek sergiyi Başiskeleliler ziyaret edebilecek.
Ayrıca sergi alanında vatandaşların tarihe not düşeceği bir köşe de yapıldı. Filistin hakkında duygu ve düşüncelerini bir kâğıda yazan ziyaretçilerin bu notları, bir kitap haline getirilerek kalıcı bir eser haline dönüştürülecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.