LASTİK İŞ havuz

BORSA DA 10 BASİT ALIM SATIM KURALI

KOCAELİ 05.07.2024 - 07:25, Güncelleme: 05.07.2024 - 07:29
 

BORSA DA 10 BASİT ALIM SATIM KURALI

Yatırımcı psikolojisi, risk yönetimi ve metodolojisine sahip her yatırımcının kolaylıkla uygulayabileceği 10 kural, istikrarlı kazanç için kılavuz işlevi görebilir.

Yatırımcı psikolojisi, risk yönetimi ve metodolojisine sahip her yatırımcının kolaylıkla uygulayabileceği 10 kural, istikrarlı kazanç için kılavuz işlevi görebilir. Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, herhangi bir piyasada kar elde etmeye çalışmadan önce, bazı kötü davranışları iyi davranışlarla değiştirmek doğru bir başlangıç olabilir. Davranış değişikliği ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, basit, etkili ve uygulaması kolay 10 yatırım tüyosuna değiniyor. Yatırımcı psikolojisi, risk yönetimi ve metodolojisine sahip olmak şartıyla her yatırımcının uygulayabileceği bu kurallar, piyasalara karşı nasıl davranmanız gerektiğine dair de ipuçları içeriyor. 10 alım satım kuralı Doğru pozisyon boyutlandırma ve zarar durdurma (stop loss) yoluyla büyük kayıpları küçük kayıplarla değiştirin. Takip eden zarar durdur emirleriyle küçük kazançları büyük kazançlara dönüştürün ve kazanan pozisyonunuzun gidebildiği yere koşmasına izin verin. Piyasaları tahmin etmek yerine gerçek zamanlı fiyat hareketi, grafik okuma ve trend takibini kullanın. Yatırım sermayenize uygun pozisyon boyutunda işlem açın; hesaplamalarınızı kaybınızı sermayenizin düşük bir yüzdesine denk gelecek şekilde ayarlayın. Tavsiye ve ipuçları yerine kendi kurguladığınız yatırım sistemine güvenin. Başkalarıyla fikir alışverişinde bulunmak yerine başarısı kanıtlanmış yatırım ilkeleriyle neyin para kazandırabileceğine dair yaratıcı fikirler geliştirin. Gelecek fiyat hareketlerini tahmin etmek yerine, geriye dönük testlerle hangi stratejinin piyasalarda para kazandırabileceğine odaklanın. Öngörülerinizde kibir yerine piyasalarda her an her şeyin olabileceği ihtimalinin alçakgönüllülüğünü kucaklayın. Kaybeden bir işlemde inatçı davranmak yerine, ne zaman hatalı olduğunuzu bilmeye çalışın. Daima piyasalarda neyin işe yarayabileceği üzerine çalışın, rastgele alım satımlarla piyasanın belirsizliğine kapılmayın.
Yatırımcı psikolojisi, risk yönetimi ve metodolojisine sahip her yatırımcının kolaylıkla uygulayabileceği 10 kural, istikrarlı kazanç için kılavuz işlevi görebilir.

Yatırımcı psikolojisi, risk yönetimi ve metodolojisine sahip her yatırımcının kolaylıkla uygulayabileceği 10 kural, istikrarlı kazanç için kılavuz işlevi görebilir.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, herhangi bir piyasada kar elde etmeye çalışmadan önce, bazı kötü davranışları iyi davranışlarla değiştirmek doğru bir başlangıç olabilir.

Davranış değişikliği

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, basit, etkili ve uygulaması kolay 10 yatırım tüyosuna değiniyor. Yatırımcı psikolojisi, risk yönetimi ve metodolojisine sahip olmak şartıyla her yatırımcının uygulayabileceği bu kurallar, piyasalara karşı nasıl davranmanız gerektiğine dair de ipuçları içeriyor.

10 alım satım kuralı

Doğru pozisyon boyutlandırma ve zarar durdurma (stop loss) yoluyla büyük kayıpları küçük kayıplarla değiştirin.

Takip eden zarar durdur emirleriyle küçük kazançları büyük kazançlara dönüştürün ve kazanan pozisyonunuzun gidebildiği yere koşmasına izin verin.

Piyasaları tahmin etmek yerine gerçek zamanlı fiyat hareketi, grafik okuma ve trend takibini kullanın.

Yatırım sermayenize uygun pozisyon boyutunda işlem açın; hesaplamalarınızı kaybınızı sermayenizin düşük bir yüzdesine denk gelecek şekilde ayarlayın.

Tavsiye ve ipuçları yerine kendi kurguladığınız yatırım sistemine güvenin.

Başkalarıyla fikir alışverişinde bulunmak yerine başarısı kanıtlanmış yatırım ilkeleriyle neyin para kazandırabileceğine dair yaratıcı fikirler geliştirin.

Gelecek fiyat hareketlerini tahmin etmek yerine, geriye dönük testlerle hangi stratejinin piyasalarda para kazandırabileceğine odaklanın.

Öngörülerinizde kibir yerine piyasalarda her an her şeyin olabileceği ihtimalinin alçakgönüllülüğünü kucaklayın.

Kaybeden bir işlemde inatçı davranmak yerine, ne zaman hatalı olduğunuzu bilmeye çalışın.

Daima piyasalarda neyin işe yarayabileceği üzerine çalışın, rastgele alım satımlarla piyasanın belirsizliğine kapılmayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.