LASTİK İŞ havuz

DİSTİLASYON MERKEZİ SON AŞAMADA

EKONOMİ 05.03.2022 - 09:53, Güncelleme: 05.03.2022 - 09:53
 

DİSTİLASYON MERKEZİ SON AŞAMADA

Kocaeli çiftçisine ciddi gelir kaynağı olacak Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisinde yoğun imalat çalışmaları sona yaklaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Türkiye’nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisi olacak distilasyon merkezinde sona yaklaşıldı. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, bina içinde seramik imalatı, tavan imalatı ve alçı sıva işlemlerini tamamladı, klimalar takıldı. Kapıların ise takılma işlemine başlandı, elektrik işlemleri bittikten sonra boya işlemlerine geçilecek.   İMALATLAR HIZ KESMİYOR Yapılan işlemler doğrultusunda ana tesis binasında ise çelik kontrüksiyon işlemleri ve betonarme işlemleri tamamlanırken, çatı kaplama işlemine başlanması planlandı. Ön kurutma dairesinin tüm işlerinde sona gelen ekipler, kazan dairesinin de seramik ve boya işlemlerini tamamlayıp, mekanik işlerine geçti. Çalışma dahilinde distilasyon merkezinin açık havuz sisteminin tüm imalat çalışmaları bitirildi. Ekipler modüler su deposunun montajını tamamlamak üzereyken, alt yapı ve çevre düzenleme işlemlerine de başlandı.   ÇİFTÇİYE HİZMET VERECEK Kocaeli için önemli bir kazanç kapısı olacak distilasyon tesisi; ana tesis binası, idari bina, ön kurutma dairesi binası, kazan dairesi binası ve açık havuz sistemi olmak üzere 5 bölümden oluşuyor. 42 dönüm alan içinde 2 bin 860 metrekare ana tesis kapalı alanı, bin metrekare üstü ön kurutma kapalı alanı, 777 metrekare idari bina alanı, 181 metrekare kazan dairesi ve 175 metrekare açık havuz olmak üzere toplam 4 bin metrekare büyüklüğünde alanda Kocaeli çiftçisine hizmet verecek.   TÜRKİYE’NİN İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK Bu bağlamda Kocaeli’de üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler iç piyasanın yanı sıra Türkiye’nin bu alandaki ihracatına da katkı sağlayacak. Kullar’da 15 dönümlük arazi üzerine kurulan bu tesiste distilasyon bitkisi yetiştirilerek, su buharı yöntemi ile uçucu yağlar elde edilmesi, katma değeri yüksek tarım ürünleri ekilerek, bu ürünlerin ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılması hedefleniyor.  
Kocaeli çiftçisine ciddi gelir kaynağı olacak Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisinde yoğun imalat çalışmaları sona yaklaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Türkiye’nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisi olacak distilasyon merkezinde sona yaklaşıldı. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, bina içinde seramik imalatı, tavan imalatı ve alçı sıva işlemlerini tamamladı, klimalar takıldı. Kapıların ise takılma işlemine başlandı, elektrik işlemleri bittikten sonra boya işlemlerine geçilecek.

 

İMALATLAR HIZ KESMİYOR

Yapılan işlemler doğrultusunda ana tesis binasında ise çelik kontrüksiyon işlemleri ve betonarme işlemleri tamamlanırken, çatı kaplama işlemine başlanması planlandı. Ön kurutma dairesinin tüm işlerinde sona gelen ekipler, kazan dairesinin de seramik ve boya işlemlerini tamamlayıp, mekanik işlerine geçti. Çalışma dahilinde distilasyon merkezinin açık havuz sisteminin tüm imalat çalışmaları bitirildi. Ekipler modüler su deposunun montajını tamamlamak üzereyken, alt yapı ve çevre düzenleme işlemlerine de başlandı.

 

ÇİFTÇİYE HİZMET VERECEK

Kocaeli için önemli bir kazanç kapısı olacak distilasyon tesisi; ana tesis binası, idari bina, ön kurutma dairesi binası, kazan dairesi binası ve açık havuz sistemi olmak üzere 5 bölümden oluşuyor. 42 dönüm alan içinde 2 bin 860 metrekare ana tesis kapalı alanı, bin metrekare üstü ön kurutma kapalı alanı, 777 metrekare idari bina alanı, 181 metrekare kazan dairesi ve 175 metrekare açık havuz olmak üzere toplam 4 bin metrekare büyüklüğünde alanda Kocaeli çiftçisine hizmet verecek.

 

TÜRKİYE’NİN İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK

Bu bağlamda Kocaeli’de üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler iç piyasanın yanı sıra Türkiye’nin bu alandaki ihracatına da katkı sağlayacak. Kullar’da 15 dönümlük arazi üzerine kurulan bu tesiste distilasyon bitkisi yetiştirilerek, su buharı yöntemi ile uçucu yağlar elde edilmesi, katma değeri yüksek tarım ürünleri ekilerek, bu ürünlerin ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılması hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.