LASTİK İŞ havuz

FİŞ VERMEYENE DE ALMAYANA DA CEZA !

EKONOMİ 18.07.2024 - 06:52, Güncelleme: 18.07.2024 - 06:54
 

FİŞ VERMEYENE DE ALMAYANA DA CEZA !

Yeni vergi düzenlemesiyle birlikte alışverişlerde de yeni dönem başladı. Bunu yapmayanlara rekor ceza kesilecek.

Türkiye'de alışverişlerde fiş veya fatura düzenlemeyen esnaflara ve fiş almayan müşterilere yönelik yeni ceza düzenlemeleri getirildi. Bu düzenlemeye göre, fiş kesmeyen esnafa ilk seferde 10 bin TL, tekrarında ise 100 bin TL'ye kadar ceza uygulanacak. Aynı şekilde, fiş almayan müşteriler de 5 bin TL ceza ödemek durumunda kalacak. Meclis'e sunulan yeni vergi paketi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında hayata geçirilen önlemler arasında yer alıyor ve hem esnafı hem de müşterileri kapsıyor. REKOR CEZA KESİLECEK Yeni düzenlemeye göre, alışverişlerde fiş veya fatura kesmeyen esnafa ilk seferde 10 bin TL ceza uygulanacak, ceza tekrarlandıkça artacak. Aynı şekilde, fiş almayan müşteriler de 5 bin TL ceza ödemek zorunda kalacak. Vergi uzmanları, bu yeni düzenlemelerin esnaf ve tüketiciler üzerinde ciddi yaptırımlar getirdiğini vurguluyor.
Yeni vergi düzenlemesiyle birlikte alışverişlerde de yeni dönem başladı. Bunu yapmayanlara rekor ceza kesilecek.

Türkiye'de alışverişlerde fiş veya fatura düzenlemeyen esnaflara ve fiş almayan müşterilere yönelik yeni ceza düzenlemeleri getirildi. Bu düzenlemeye göre, fiş kesmeyen esnafa ilk seferde 10 bin TL, tekrarında ise 100 bin TL'ye kadar ceza uygulanacak. Aynı şekilde, fiş almayan müşteriler de 5 bin TL ceza ödemek durumunda kalacak.

Meclis'e sunulan yeni vergi paketi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında hayata geçirilen önlemler arasında yer alıyor ve hem esnafı hem de müşterileri kapsıyor.

REKOR CEZA KESİLECEK

Yeni düzenlemeye göre, alışverişlerde fiş veya fatura kesmeyen esnafa ilk seferde 10 bin TL ceza uygulanacak, ceza tekrarlandıkça artacak. Aynı şekilde, fiş almayan müşteriler de 5 bin TL ceza ödemek zorunda kalacak. Vergi uzmanları, bu yeni düzenlemelerin esnaf ve tüketiciler üzerinde ciddi yaptırımlar getirdiğini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.