LASTİK İŞ havuz

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ'NDE BEBEK KAÇIRMA TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI! GERİLİM DOLU O ANLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

GÖLCÜK 14.11.2024 - 17:23, Güncelleme: 14.11.2024 - 17:47
 

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ'NDE BEBEK KAÇIRMA TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI! GERİLİM DOLU O ANLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında “Pembe Kod Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen Kadın Doğum servisinde  “Pembe Kod(Çocuk-Bebek Kaçırma)” tatbikatı yapıldı.Heyecanlı anlara sahne olan tatbikat da yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler.   Bebek kaçırma tatbikatı, Kadın Doğum Servisi'nde yapıldı. Senaryo gereği Kadın Doğum servisinde yatmakta olan yeni doğum yapmış anne, bebeği yatağında uyuduğu sırada, yanındaki refakatçisinin yardımı ile tuvalete girer, aileyle husumeti olan kötü niyetli kadın akrabası ziyarete gelmiş gibi davranıp bebeğin yalnız kalmasını fırsat bilerek bebeği battaniyesine sarıp yatağından alır ve telaşlı bir şekilde odadan çıkar.   Koridordaki hemşire hanım kötü niyetli olduğu anlaşılan kadının telaşlı ve hızlı hareketlerinden şüphelenerek arkasından seslenir, fakat kadın dışarda bekleyen erkek akrabasına bebeği kaçırması için vermek üzere koşmaya başlar. Hemşire Hanım, annenin de yardım seslerini duyunca pembe kod 3333 (çocuk kaçırma) verir. Kodun aktive olmasıyla hastane anons sisteminden de iki defa ‘pembe kod anonsu’ yapılır. Kötü niyetli kadın akraba bebeği servis dışında bekleyen erkek akrabasına verir ve birlikte yangın merdivenlerinden kaçmaya başlarlar. Kadın doğum servisinden çıkarılma görüntüleri izlenerek, bebeği kaçıran şahıslar tespit edilir, kamera görüntülerinde bebeği kaçıran şahısların çıkış yaptığı istikamette yapılan takip sonucu şahıslar otoparkta araç içerisinde kaçmak üzere iken güvenlik görevlileri tarafından yakalanırlar. Bebek sağlıklı bir şekilde kurtarılır.  Tatbikat başarı ile sonlandırılır. Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol ettikten sonra bebek anneye teslim edilir. Hastane Başhekim Op. Dr. Aziz Çardak, “Böyle vahim olaylarla karşılaşılmaması temennisiyle, Pembe Kod Tatbikatımız başarı ile sonuçlanmıştır. Emeği geçen tüm personelime teşekkür ederim” dedi. PEMBE KOD NEDİR? Pembe kod ilk olarak Boston Beth Israel Deaconess Medical Center, Boston'da kullanılmıştır. Bebek ve çocuklara yönelik olabilecek olan kaçırma, kaybolma ve benzeri durumlarda güvenlik personeline durumu bildirmeye yarayan sistemlerdir. Çocuklara takılan bileklik benzeri elektronik ekipman ile belirli bölgenin dışına çıkılması durumunda güvenlik birimlerinin haberdar edilmesi ile önlem alınır. Güvenlik ekibinin olay yerine hızlıca intikali gerçekleşir ve hastanenin giriş-çıkışlarında kontrollü geçiş uygulanarak önleyici müdahalelerde bulunulması sağlanır.  
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında “Pembe Kod Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen Kadın Doğum servisinde  “Pembe Kod(Çocuk-Bebek Kaçırma)” tatbikatı yapıldı.Heyecanlı anlara sahne olan tatbikat da yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler.  

Bebek kaçırma tatbikatı, Kadın Doğum Servisi'nde yapıldı. Senaryo gereği Kadın Doğum servisinde yatmakta olan yeni doğum yapmış anne, bebeği yatağında uyuduğu sırada, yanındaki refakatçisinin yardımı ile tuvalete girer, aileyle husumeti olan kötü niyetli kadın akrabası ziyarete gelmiş gibi davranıp bebeğin yalnız kalmasını fırsat bilerek bebeği battaniyesine sarıp yatağından alır ve telaşlı bir şekilde odadan çıkar.   Koridordaki hemşire hanım kötü niyetli olduğu anlaşılan kadının telaşlı ve hızlı hareketlerinden şüphelenerek arkasından seslenir, fakat kadın dışarda bekleyen erkek akrabasına bebeği kaçırması için vermek üzere koşmaya başlar.

Hemşire Hanım, annenin de yardım seslerini duyunca pembe kod 3333 (çocuk kaçırma) verir. Kodun aktive olmasıyla hastane anons sisteminden de iki defa ‘ pembe kod anonsu’ yapılır. Kötü niyetli kadın akraba bebeği servis dışında bekleyen erkek akrabasına verir ve birlikte yangın merdivenlerinden kaçmaya başlarlar.

Kadın doğum servisinden çıkarılma görüntüleri izlenerek, bebeği kaçıran şahıslar tespit edilir, kamera görüntülerinde bebeği kaçıran şahısların çıkış yaptığı istikamette yapılan takip sonucu şahıslar otoparkta araç içerisinde kaçmak üzere iken güvenlik görevlileri tarafından yakalanırlar.

Bebek sağlıklı bir şekilde kurtarılır.  Tatbikat başarı ile sonlandırılır. Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol ettikten sonra bebek anneye teslim edilir.

Hastane Başhekim Op. Dr. Aziz Çardak, “Böyle vahim olaylarla karşılaşılmaması temennisiyle, Pembe Kod Tatbikatımız başarı ile sonuçlanmıştır. Emeği geçen tüm personelime teşekkür ederim” dedi.

PEMBE KOD NEDİR?

Pembe kod ilk olarak Boston Beth Israel Deaconess Medical Center, Boston'da kullanılmıştır. Bebek ve çocuklara yönelik olabilecek olan kaçırma, kaybolma ve benzeri durumlarda güvenlik personeline durumu bildirmeye yarayan sistemlerdir. Çocuklara takılan bileklik benzeri elektronik ekipman ile belirli bölgenin dışına çıkılması durumunda güvenlik birimlerinin haberdar edilmesi ile önlem alınır. Güvenlik ekibinin olay yerine hızlıca intikali gerçekleşir ve hastanenin giriş-çıkışlarında kontrollü geçiş uygulanarak önleyici müdahalelerde bulunulması sağlanır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.