LASTİK İŞ havuz

KARTEPE’DE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

KARTEPE 19.12.2022 - 09:40, Güncelleme: 19.12.2022 - 09:40
 

KARTEPE’DE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

İçişleri Bakanlığı tarafından “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında, Kartepe Belediyesi AFAD işbirliğinde “Çök, Kapan, Tutun” tatbikatı tüm belediye personeli ile birlikte yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında Kartepe Belediyesi’nde tüm personelin katılımıyla “Çök, Kapan, Tutun” tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesinde AFAD görevlileri tarafından Kartepe Belediyesi meclis salonunda bilgilendirme semineri yapıldı.   KORUMAYA YARDIMCI OLUR Seminerde, depremler çok büyük sarsıntılardır ve sabitlenmemiş her şey etrafınızdaki sert nesneler, eşyalar düşebilir ve bu ciddi yaralanmalara neden olabilir. Çök-Tutun-Kapan ilk sarsıntı ile beraber kişilerin kendisini korumasına yardımcı olur. AFAD "Araştırmalar, çoğu yaralanmanın bina içinde hareket ederken veya dışarı çıkmaya çalışırken oluştuğunu göstermektedir" diyor.   ÇÖK-KAPAN-TUTUN Depremler bir uyarı olmadan gelir. Bu nedenle deprem sizi düşürmeden önce sizin güvenli bir yere çökmeniz, başınızı, boynunuzu, yüzünüzü, gözlerinizi korumanız önemlidir. Bir deprem sırasında düşen dolap, düşen televizyon, cam, kitaplık gibi nesnelerin oldukça tehlikeli olduğu görülüyor. Çök-Kapan-Tutun tekniği ile bu riskler en aza indirilmeye çalışılıyor.   EVDE ALINACAK ÖNLEMLER Bu anlamda dış duvar ve pencerelerden uzak olmak önemli. Bir binanın dış duvarlarına yakın bölge, pencereler, cepheler ve mimari detaylar genellikle daha riskli ve yıkılmaya daha müsait olur. Bu tehlikeli bölgeden uzak durmak için içerideyseniz içeride, dışarıdaysanız dışarıda kalmak gerekir. AFAD bu konuda "Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun. Sarsıntı başladığında yataktaysanız orada kalın. Üzerinize düşecek ağır bir eşya yoksa bir yastıkla başınızı koruyun; varsa en yakındaki güvenli alana geçin" diyor. Ayrıca, önceden evdeki bazı ağır eşyalarınızı sabitlemek de faydalı olur. Çök-Kapan-Tutun tekniği ile yukarıdan gelebilecek cisimlerden yüzün ve gözlerin korunması da hedefleniyor. Bu nedenle her artçı depremde de çök kapan tutun pozisyonunu alın.   GERÇEĞİ ARATMADI Kartepe Belediyesi personeline seminer verilmesi sonrasında senaryo gereği deprem tatbikatı başladı. Yapılan uyarı ile belediye personeli bulundukları yerlerde çök-kapan-tutun yöntemini uyguladı. Daha sonra yapılan ikinci uyarı ile belediye personeli belediye hizmet binasını boşaltarak  Kent Meydanı toplanma merkezinde bir araya geldiler.     
İçişleri Bakanlığı tarafından “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında, Kartepe Belediyesi AFAD işbirliğinde “Çök, Kapan, Tutun” tatbikatı tüm belediye personeli ile birlikte yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında Kartepe Belediyesi’nde tüm personelin katılımıyla “Çök, Kapan, Tutun” tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesinde AFAD görevlileri tarafından Kartepe Belediyesi meclis salonunda bilgilendirme semineri yapıldı.

 

KORUMAYA YARDIMCI OLUR

Seminerde, depremler çok büyük sarsıntılardır ve sabitlenmemiş her şey etrafınızdaki sert nesneler, eşyalar düşebilir ve bu ciddi yaralanmalara neden olabilir. Çök-Tutun-Kapan ilk sarsıntı ile beraber kişilerin kendisini korumasına yardımcı olur. AFAD "Araştırmalar, çoğu yaralanmanın bina içinde hareket ederken veya dışarı çıkmaya çalışırken oluştuğunu göstermektedir" diyor.

 

ÇÖK-KAPAN-TUTUN

Depremler bir uyarı olmadan gelir. Bu nedenle deprem sizi düşürmeden önce sizin güvenli bir yere çökmeniz, başınızı, boynunuzu, yüzünüzü, gözlerinizi korumanız önemlidir. Bir deprem sırasında düşen dolap, düşen televizyon, cam, kitaplık gibi nesnelerin oldukça tehlikeli olduğu görülüyor. Çök-Kapan-Tutun tekniği ile bu riskler en aza indirilmeye çalışılıyor.

 

EVDE ALINACAK ÖNLEMLER

Bu anlamda dış duvar ve pencerelerden uzak olmak önemli. Bir binanın dış duvarlarına yakın bölge, pencereler, cepheler ve mimari detaylar genellikle daha riskli ve yıkılmaya daha müsait olur. Bu tehlikeli bölgeden uzak durmak için içerideyseniz içeride, dışarıdaysanız dışarıda kalmak gerekir. AFAD bu konuda "Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun. Sarsıntı başladığında yataktaysanız orada kalın. Üzerinize düşecek ağır bir eşya yoksa bir yastıkla başınızı koruyun; varsa en yakındaki güvenli alana geçin" diyor. Ayrıca, önceden evdeki bazı ağır eşyalarınızı sabitlemek de faydalı olur. Çök-Kapan-Tutun tekniği ile yukarıdan gelebilecek cisimlerden yüzün ve gözlerin korunması da hedefleniyor. Bu nedenle her artçı depremde de çök kapan tutun pozisyonunu alın.

 

GERÇEĞİ ARATMADI

Kartepe Belediyesi personeline seminer verilmesi sonrasında senaryo gereği deprem tatbikatı başladı. Yapılan uyarı ile belediye personeli bulundukları yerlerde çök-kapan-tutun yöntemini uyguladı. Daha sonra yapılan ikinci uyarı ile belediye personeli belediye hizmet binasını boşaltarak  Kent Meydanı toplanma merkezinde bir araya geldiler.   

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.