LASTİK İŞ havuz

ŞEKER: CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İHRACATI

SİYASET 08.04.2022 - 11:24, Güncelleme: 08.04.2022 - 11:24
 

ŞEKER: CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İHRACATI

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Gazi Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak milletvekilleri ve ekran başındaki seyirciyi Kocaeli’deki tarımsal faaliyetler ve Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu destekler hakkında bilgilendirdi.

KOCAELİ, TÜRKİYE TARIM İHRACATININ %1’İNİ OLUŞTURUYOR    Tarım ihracatımız, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %26,7 artarak 8,4 milyar dolara ulaştığını ve böylelikle Cumhuriyet tarihinin en yüksek tarımsal ihracatın gerçekleştiğini ifade eden Şeker;   “Tarım ihracatının genel ihracat içindeki payı %13,9'a yükseldi. 2022 yılında tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar Türk Lirası’na çıkarılırken, seçim bölgem Kocaeli’de çiftçimize 2021 yılında; bitkisel üretim, hayvancılık, kırsal kalkınma, balıkçılık ve su ürünleri için toplam 47 milyon 71 Bin ₺ destek verildi. Kocaeli, tarımsal üretimde 235,8 milyon $ ihracatla Türkiye tarım ihracatının %1’ni oluşturmaktadır.” KOCAELİ’DE TARIMSAL ÜRETİM      “ 353.478 hektar olan Kocaeli’nin, %40’ı orman, %34’ü tarım, %2,1’i sanayi, %20,2’si konut alanıdır. Kocaeli’de çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayımız 11.184 olup, ilimizde yıllık buğday, arpa, mısır, ayçiçek, meyve, sebze, yulaf ve yonca olmak üzere toplam 617 bin ton örtü altı üretim, 7,5 milyon adet süs bitkisi üretimi yapılmaktadır.” BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  91,1 MİLYON TL DESTEK VERDİ    “Çiftçi dostu Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, sözle değil icraatlarla çiftçimizin yanında oldu, olmaya da devam ediyor. Büyükşehir belediyemiz, 2010 yılından itibaren ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerden oluşan bitkisel üretim ve geliştirme şefliği, hayvansal üretim ve geliştirme şefliği, tıbbi aromatik bitkiler şefliği, sulama ve göletler şefliği ve destek hizmetleri şefliği olarak çiftçimize hizmet vermeye devam ediyor.    Büyükşehir belediyemiz, her yıl çiftçilerimizin kullanacağı gübrenin yarısını, kullanacağı akaryakıtın da 150 litresini karşılıyor. Bu kapsamda 2021 yılında toplam 49 milyon ₺, destek verdi. Ayrıca yem bitkisi tohumu, sera yapımı, meyve fidanı, yumurta tavukçuluğu gibi bir çok alanda toplam 91,1 milyon ₺ destek verdi.” PROJELERLE DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR    “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiricilerine verdiği 14,4 milyon₺ destek yanında tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğini korumak, üretimini artırmak ve pazara sunmak için de ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi’ni uygulamaya koydu. Yetiştiricilik, işleme, pazarlama, araştırma-geliştirme ve eğitime ilişkin çalışmalar yapan büyükşehir belediyesi, TÜBİTAK ile iş birliği yaparak 8 milyon₺’ye %100 yerli teknoloji ve yıllık kapasitesi 250 ton olan tıbbi aromatik bitki ekstrakt ve yağları üreten ekstraksiyon tesisini kurdu.  Diğer bir proje ise; yapımı devam eden distilasyon tesisidir. Yatırım maliyeti yaklaşık 20 milyon ₺ olan bu tesis ilk etapta 18 ton/gün kapasite ile çalışacak. Tarım ve hayvancılığın gelişmesini ve çiftçimizi sözde değil icraatla destekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, Gazi Meclis Genel Kurulu’nu saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Gazi Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak milletvekilleri ve ekran başındaki seyirciyi Kocaeli’deki tarımsal faaliyetler ve Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu destekler hakkında bilgilendirdi.

g style="font-size:20px">KOCAELİ, TÜRKİYE TARIM İHRACATININ %1’İNİ OLUŞTURUYOR

   Tarım ihracatımız, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %26,7 artarak 8,4 milyar dolara ulaştığını ve böylelikle Cumhuriyet tarihinin en yüksek tarımsal ihracatın gerçekleştiğini ifade eden Şeker;  

“Tarım ihracatının genel ihracat içindeki payı %13,9'a yükseldi. 2022 yılında tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar Türk Lirası’na çıkarılırken, seçim bölgem Kocaeli’de çiftçimize 2021 yılında; bitkisel üretim, hayvancılık, kırsal kalkınma, balıkçılık ve su ürünleri için toplam 47 milyon 71 Bin ₺ destek verildi. Kocaeli, tarımsal üretimde 235,8 milyon $ ihracatla Türkiye tarım ihracatının %1’ni oluşturmaktadır.”

KOCAELİ’DE TARIMSAL ÜRETİM  

   “ 353.478 hektar olan Kocaeli’nin, %40’ı orman, %34’ü tarım, %2,1’i sanayi, %20,2’si konut alanıdır. Kocaeli’de çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayımız 11.184 olup, ilimizde yıllık buğday, arpa, mısır, ayçiçek, meyve, sebze, yulaf ve yonca olmak üzere toplam 617 bin ton örtü altı üretim, 7,5 milyon adet süs bitkisi üretimi yapılmaktadır.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  91,1 MİLYON TL DESTEK VERDİ

   “Çiftçi dostu Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, sözle değil icraatlarla çiftçimizin yanında oldu, olmaya da devam ediyor. Büyükşehir belediyemiz, 2010 yılından itibaren ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerden oluşan bitkisel üretim ve geliştirme şefliği, hayvansal üretim ve geliştirme şefliği, tıbbi aromatik bitkiler şefliği, sulama ve göletler şefliği ve destek hizmetleri şefliği olarak çiftçimize hizmet vermeye devam ediyor.

   Büyükşehir belediyemiz, her yıl çiftçilerimizin kullanacağı gübrenin yarısını, kullanacağı akaryakıtın da 150 litresini karşılıyor. Bu kapsamda 2021 yılında toplam 49 milyon ₺, destek verdi. Ayrıca yem bitkisi tohumu, sera yapımı, meyve fidanı, yumurta tavukçuluğu gibi bir çok alanda toplam 91,1 milyon ₺ destek verdi.”

PROJELERLE DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

   “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiricilerine verdiği 14,4 milyon₺ destek yanında tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğini korumak, üretimini artırmak ve pazara sunmak için de ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi’ni uygulamaya koydu. Yetiştiricilik, işleme, pazarlama, araştırma-geliştirme ve eğitime ilişkin çalışmalar yapan büyükşehir belediyesi, TÜBİTAK ile iş birliği yaparak 8 milyon₺’ye %100 yerli teknoloji ve yıllık kapasitesi 250 ton olan tıbbi aromatik bitki ekstrakt ve yağları üreten ekstraksiyon tesisini kurdu.  Diğer bir proje ise; yapımı devam eden distilasyon tesisidir. Yatırım maliyeti yaklaşık 20 milyon ₺ olan bu tesis ilk etapta 18 ton/gün kapasite ile çalışacak. Tarım ve hayvancılığın gelişmesini ve çiftçimizi sözde değil icraatla destekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, Gazi Meclis Genel Kurulu’nu saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.