LASTİK İŞ havuz

SİBER ZORBALIK NEDİR? VE NASIL ÖNLENİR?

SAĞLIK 09.07.2024 - 15:11, Güncelleme: 09.07.2024 - 15:11
 

SİBER ZORBALIK NEDİR? VE NASIL ÖNLENİR?

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde görevli Klinik Psikolog İclal Denktaş, siber zorbalık konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte çocukları bekleyen tehlikelerden biri de siber zorbalık. Bu tür zorbalık, dijital platformlarda (sosyal medya, oyunlar vb.) gerçekleştirilen tehdit, taciz, hakaret gibi saldırgan davranışları içeriyor. Klinik Psikolog İclal Denktaş, ebeveynlere çocuklarını bu tür risklerden korumak için alınması gereken önlemlerden bahsederek konunun önemine dikkat çekti. Siber zorbalıkla karşılaşan çocuklarda okul başarısının düşmesi, uyku düzeninin bozulması gibi sorunlar görülebildiğini ifade eden Denktaş, bu gibi durumlarda ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeleri ve güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Siber zorbalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda da önerilerde bulunan Klinik Psikolog Denktaş “Siber zorbalıkla mücadelede en etkili yöntemlerden biri de çocukların sosyal medya ve oyun platformlarında güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmaları ve yetişkinlerle durumu paylaşmaları olarak öne çıkıyor. Bu sayede çocukların siber zorbalığa maruz kalmaları riski azaltılabiliyor. Çocukların çevrimiçi etkileşimlerini sıkı bir şekilde yönetmek ve bilinmeyen kişilerle iletişimleri konusunda kontrol sağlamak çok önemli” diye konuşarak ebeveynlere çocuklarının maruz kaldığı herhangi bir durumu ciddiye almaları ve hızla gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde görevli Klinik Psikolog İclal Denktaş, siber zorbalık konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte çocukları bekleyen tehlikelerden biri de siber zorbalık. Bu tür zorbalık, dijital platformlarda (sosyal medya, oyunlar vb.) gerçekleştirilen tehdit, taciz, hakaret gibi saldırgan davranışları içeriyor.

Klinik Psikolog İclal Denktaş, ebeveynlere çocuklarını bu tür risklerden korumak için alınması gereken önlemlerden bahsederek konunun önemine dikkat çekti.

Siber zorbalıkla karşılaşan çocuklarda okul başarısının düşmesi, uyku düzeninin bozulması gibi sorunlar görülebildiğini ifade eden Denktaş, bu gibi durumlarda ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeleri ve güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Siber zorbalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda da önerilerde bulunan Klinik Psikolog Denktaş “Siber zorbalıkla mücadelede en etkili yöntemlerden biri de çocukların sosyal medya ve oyun platformlarında güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmaları ve yetişkinlerle durumu paylaşmaları olarak öne çıkıyor. Bu sayede çocukların siber zorbalığa maruz kalmaları riski azaltılabiliyor. Çocukların çevrimiçi etkileşimlerini sıkı bir şekilde yönetmek ve bilinmeyen kişilerle iletişimleri konusunda kontrol sağlamak çok önemli” diye konuşarak ebeveynlere çocuklarının maruz kaldığı herhangi bir durumu ciddiye almaları ve hızla gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.