LASTİK İŞ havuz

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SARAYLI’DA KUTLANDI

KÜLTÜR-SANAT 26.05.2024 - 19:28, Güncelleme: 26.05.2024 - 19:28
 

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SARAYLI’DA KUTLANDI

Türk Mutfağı Haftası; Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Turizm Birliği işbirliğinde, bugün Saraylı Meydanı’nda kutlandı. Programda protokol konuşmaları, zerde ikramı ve halk oyunları gösterileri yapıldı

Türk Mutfağı Haftası’na yönelik olarak bugün Saraylı Meydanı’nda, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Turizm Birliği işbirliğinde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gölcük Turizm Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar, ilçemizdeki bazı derneklerin başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. Program öncesinde vatandaşlar, tarihi bir nitelik taşıyan Saraylı Meydanı’nda gezintiye çıktı. ‘AMACIMIZ, GASTRONOMİMİZİ TANITMAKTIR’ Gerçekleştirilen programda ilk konuşmayı yapan Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, “Son üç yıldır tüm Türkiye’de ve dış temsilciliklerde Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanan etkinliğimizin bir parçasını da burada Saraylı’da gerçekleştiriyoruz. Burada amaç, ülkemizin turizmini tanıtırken turizmin büyük bir parçası olan gastronomimizi de tanıtmak ve markalaştırmaktır. İlimizde de bir haftadır farklı ilçelerde farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün etkinliğimizin birinde Gölcük’e yer verdik. Geleneksel bir tatlı olduğu için zerde ikramı yapmak ve markalaşmasına katkı sunmak istedik. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi. ‘KÜLTÜRÜMÜZÜN OLUŞMASINDA ÇEŞİTLİ ÖĞELER VAR’ Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise konuşmasında, “Öncelikle saygıdeğer İl Kültür ve Turizm Müdürü’müze böyle bir etkinliği yapmak için Gölcük’ü ve Saraylı’yı tercih etmesinden ötürü teşekkür ediyorum. Bizim kültürümüzün oluşmasında çeşitli öğeler var. Bunun içinde tabii ki yemek kültürümüz de var. Bu etkinlik, yemek kültürünün tanıtılması ile alakalı olarak son yıllarda yapılan çalışmaların bir halkasıdır. Yöreye özel ve aslında Türk milletini oluşturan, bize Türk milleti denmesine sebep olan faktörlerden bir tanesinin tanıtılması söz konusu olacak. Ben böyle bir etkinliğe yoğun katılım gösteren sizlere, etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan kıymetli kültür müdürümüze, personellerimize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Gölcük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel oyunlar oynandı ve program sona erdi.
Türk Mutfağı Haftası; Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Turizm Birliği işbirliğinde, bugün Saraylı Meydanı’nda kutlandı. Programda protokol konuşmaları, zerde ikramı ve halk oyunları gösterileri yapıldı

Türk Mutfağı Haftası’na yönelik olarak bugün Saraylı Meydanı’nda, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Turizm Birliği işbirliğinde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gölcük Turizm Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar, ilçemizdeki bazı derneklerin başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. Program öncesinde vatandaşlar, tarihi bir nitelik taşıyan Saraylı Meydanı’nda gezintiye çıktı.

‘AMACIMIZ, GASTRONOMİMİZİ TANITMAKTIR’

Gerçekleştirilen programda ilk konuşmayı yapan Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, “Son üç yıldır tüm Türkiye’de ve dış temsilciliklerde Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanan etkinliğimizin bir parçasını da burada Saraylı’da gerçekleştiriyoruz. Burada amaç, ülkemizin turizmini tanıtırken turizmin büyük bir parçası olan gastronomimizi de tanıtmak ve markalaştırmaktır. İlimizde de bir haftadır farklı ilçelerde farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün etkinliğimizin birinde Gölcük’e yer verdik. Geleneksel bir tatlı olduğu için zerde ikramı yapmak ve markalaşmasına katkı sunmak istedik. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜN OLUŞMASINDA ÇEŞİTLİ ÖĞELER VAR’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise konuşmasında, “Öncelikle saygıdeğer İl Kültür ve Turizm Müdürü’müze böyle bir etkinliği yapmak için Gölcük’ü ve Saraylı’yı tercih etmesinden ötürü teşekkür ediyorum. Bizim kültürümüzün oluşmasında çeşitli öğeler var. Bunun içinde tabii ki yemek kültürümüz de var. Bu etkinlik, yemek kültürünün tanıtılması ile alakalı olarak son yıllarda yapılan çalışmaların bir halkasıdır. Yöreye özel ve aslında Türk milletini oluşturan, bize Türk milleti denmesine sebep olan faktörlerden bir tanesinin tanıtılması söz konusu olacak. Ben böyle bir etkinliğe yoğun katılım gösteren sizlere, etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan kıymetli kültür müdürümüze, personellerimize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Gölcük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel oyunlar oynandı ve program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.