LASTİK İŞ havuz

TÜRKKAN: 23 YILDIR YIKILMAYAN KAÇ BİNA VAR?

GÜNDEM 17.08.2022 - 18:15, Güncelleme: 17.08.2022 - 18:20
 

TÜRKKAN: 23 YILDIR YIKILMAYAN KAÇ BİNA VAR?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. Yıl dönümünde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’a deprem ile ilgili soru önergesi verdi

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. Yıl dönümünde Akademisyenlerin uyarılarını da dikkate alan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu soruları TBMM gündemine taşıdı. Türkkan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. TÜRKKAN 10 SORU SORDU Önergesinde; “Basında çıkan haberlere göre; 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli’nde orta hasarlı tanımlanmış ve daha kötü durumda olan 2 bin 300 civarında yapı olduğu konu ile ilgili çalışan akademisyenler tarafından ifade edilmiş,  bu yapıların bir an önce yıkılması gerektiğine dikkat çekilmiştir.” diyen Türkkan, Kocaeli Havzası’ndaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması ve bu çalışmanın sonucuna göre daha fazla vakit kaybetmeden gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğinin yine akademisyenlerce vurgulandığına dikkat çekti. İşte Türkkan’ın önergesinde Bakan Kurum’a yönelttiği sorular: -  1-17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi'nin ardından Kocaeli’nde hala yıkılmayan orta hasarlı ve ağır hasarlı olarak tanımlanmış kaç yapı bulunmaktadır?  -  2-Bu yapıların Kocaeli genelinde dağılımı nasıldır, hangi ilçede kaç yapı bu kapsama girmektedir?  -  3-Söz konusu binalarda kaç kişi oturmaktadır?  -  4-Bu yapılar aradan geçen 23 yılda neden hala yıkılmamıştır, bu konuda harekete geçmek için ne beklenmektedir?  -  5-Bu binalar ile ilgili olarak Bakanlık tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu binalar ile ilgili yıkım işlemi ne zaman gerçekleştirilecektir? -  6-Olası bir depremde orta hasarlı ve ağır hasarlı binaların yıkılma tehlikesine karşı aynı acıların tekrar yaşanmaması için Bakanlığınızın aldığı bir tedbir bulunmakta mıdır, bu tedbirler nelerdir?  -  7-Akademisyenlerin üzerinde durduğu, Kocaeli Havzası'ndaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması ve bu çalışmanın sonucuna göre daha fazla vakit kaybetmeden gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiği konusunda Bakanlık ne düşünmektedir, böyle bir çalışma ne zaman yapılacaktır?  -  8-Beklenen olası Marmara Depremi için Bakanlığınız tarafından hazırlanan acil eylem planı var mıdır?  -  9-Türkiye Deprem Tehlike Haritası yayınlanmış, 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğinde yerin hangi bölgelerinin daha fazla salınım yapacağı ve daha tehlikeli sonuçlar üretebileceği konusunda bilgiler elde edilmiştir.  -  10-Ülke bazlı olan bu haritanın bölgesel ve şehirsel bazda daha detaylandırılması düşünülmekte midir, yürütülen böyle bir çalışma bulunmakta mıdır? 
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. Yıl dönümünde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’a deprem ile ilgili soru önergesi verdi

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. Yıl dönümünde Akademisyenlerin uyarılarını da dikkate alan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu soruları TBMM gündemine taşıdı. Türkkan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

TÜRKKAN 10 SORU SORDU
Önergesinde; “Basında çıkan haberlere göre; 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli’nde orta hasarlı tanımlanmış ve daha kötü durumda olan 2 bin 300 civarında yapı olduğu konu ile ilgili çalışan akademisyenler tarafından ifade edilmiş,  bu yapıların bir an önce yıkılması gerektiğine dikkat çekilmiştir.” diyen Türkkan, Kocaeli Havzası’ndaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması ve bu çalışmanın sonucuna göre daha fazla vakit kaybetmeden gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğinin yine akademisyenlerce vurgulandığına dikkat çekti. İşte Türkkan’ın önergesinde Bakan Kurum’a yönelttiği sorular:

-  1-17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi'nin ardından Kocaeli’nde hala yıkılmayan orta hasarlı ve ağır hasarlı olarak tanımlanmış kaç yapı bulunmaktadır? 

-  2-Bu yapıların Kocaeli genelinde dağılımı nasıldır, hangi ilçede kaç yapı bu kapsama girmektedir? 

-  3-Söz konusu binalarda kaç kişi oturmaktadır? 

-  4-Bu yapılar aradan geçen 23 yılda neden hala yıkılmamıştır, bu konuda harekete geçmek için ne beklenmektedir? 

-  5-Bu binalar ile ilgili olarak Bakanlık tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu binalar ile ilgili yıkım işlemi ne zaman gerçekleştirilecektir?

-  6-Olası bir depremde orta hasarlı ve ağır hasarlı binaların yıkılma tehlikesine karşı aynı acıların tekrar yaşanmaması için Bakanlığınızın aldığı bir tedbir bulunmakta mıdır, bu tedbirler nelerdir? 

-  7-Akademisyenlerin üzerinde durduğu, Kocaeli Havzası'ndaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması ve bu çalışmanın sonucuna göre daha fazla vakit kaybetmeden gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiği konusunda Bakanlık ne düşünmektedir, böyle bir çalışma ne zaman yapılacaktır? 

-  8-Beklenen olası Marmara Depremi için Bakanlığınız tarafından hazırlanan acil eylem planı var mıdır? 
-  9-Türkiye Deprem Tehlike Haritası yayınlanmış, 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğinde yerin hangi bölgelerinin daha fazla salınım yapacağı ve daha tehlikeli sonuçlar üretebileceği konusunda bilgiler elde edilmiştir. 

-  10-Ülke bazlı olan bu haritanın bölgesel ve şehirsel bazda daha detaylandırılması düşünülmekte midir, yürütülen böyle bir çalışma bulunmakta mıdır? 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.