LASTİK İŞ havuz

ZERAY'IN ''HALKA ARZI''NE OLDU ?

KOCAELİ 26.07.2024 - 09:04, Güncelleme: 26.07.2024 - 09:46
 

ZERAY'IN ''HALKA ARZI''NE OLDU ?

İlimizde yaptığı inşaat projeleri ile bir anda yıldızı parlayan Zeray İnşaat yetkilileri geçtiğimiz yıl Ağustos ayında şirketin SPK'ya başvurarak halka arz edileceğini açıklamıştı. Bu açıklama ile ilgili haberler 8 - 9 Ağustos 2023 tarihinde çok sayıda yerel ve ulusal gazetede yayınlanmıştı. Şirketin bu şekilde Borsa İstanbul da işlem göreceği ve yatırımcılara açılacağı ifade edilmişti...

Aradan geçen bir yıl içinde Zeray İnşaat'ın, Zeray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) olarak  SPK'ya yaptığı halka arz başvurusunun akıbeti ise belli olmadı. SPK'nın son bir yıl içinde onlarca şirketin halka arzına onay vermesine rağmen Zeray İnşaat'ın bu firmalar içinde bulunmaması, şirketten de bu konuda açıklama yapılmaması yatırımcılar  arasında soru işaretlerine neden oldu.  Zeray İnşaat ile ilgili geçen yıl 8 ve 9 Ağustos tarhlerinde yerel ve ulusal basında "Zeray Halka Arz'a hazırlanıyor" haberleri yayınlanmıştı.. https://www.patronlardunyasi.com/zeray-insaat-halka-arza-hazirlaniyor https://www.emlakpencerem.com.tr/zeray-halka-arz-icin-dugmeye-basti/111312/ https://arsiv.turkiyegazetesi.com.tr/sirket-haberleri/zeray-halka-arz-oluyor-982884 https://www.ulusal.com.tr/ekonomi/zeray-insaat-halka-arz-olacak-15034334 8 Ağustos 2023 tarihinde  NTV'ye konuşan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray "Hedeflerimiz doğrultusunda; Zeray olarak başta finansal gücümüz, marka değerimiz, sektördeki tecrübemiz ve bugüne dek kazandırmış olduğumuz üstün nitelikli projelerimiz ile tüm enerjimizi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çatısı altında toplayarak sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz.”"demişti. https://www.ntv.com.tr/turkiye/zeray-halka-arza-hazirlaniyor,xeBkyg3TWEW8yRpMWrfPZg# Zeray inşaat'ın halka arzı ile ilgili geçtiğimiz Mart ayında da halka arz edilme konusunda haberler yer almış ancak şirketin halka arzı konusunda bir daha ses çıkmamıştı. Borsa İstanbul'da halka arz sırası bekleyen şirket haberlerinin yer aldığı  https://halkarz.com/k/taslak/page/2/  adlı haber sitesinde yer alan "SPK izni bekleyen şirketler" arasında Zeray'ın bulunmaması soru işaretlerine yol açtı Halka Arz Nedir? Bir şirketin paylarının BIST Pay Piyasası'nda işlem görebilmesi için yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı yapılarak halka arz edilmelidir. Şirketler finansman kaynağı, likidite, kurumsallaşma, tanıtım ve itibar sağlamak amacıyla halka açılırlar.
İlimizde yaptığı inşaat projeleri ile bir anda yıldızı parlayan Zeray İnşaat yetkilileri geçtiğimiz yıl Ağustos ayında şirketin SPK'ya başvurarak halka arz edileceğini açıklamıştı. Bu açıklama ile ilgili haberler 8 - 9 Ağustos 2023 tarihinde çok sayıda yerel ve ulusal gazetede yayınlanmıştı. Şirketin bu şekilde Borsa İstanbul da işlem göreceği ve yatırımcılara açılacağı ifade edilmişti...

Aradan geçen bir yıl içinde Zeray İnşaat'ın, Zeray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) olarak  SPK'ya yaptığı halka arz başvurusunun akıbeti ise belli olmadı. SPK'nın son bir yıl içinde onlarca şirketin halka arzına onay vermesine rağmen Zeray İnşaat'ın bu firmalar içinde bulunmaması, şirketten de bu konuda açıklama yapılmaması yatırımcılar  arasında soru işaretlerine neden oldu. 

Zeray İnşaat ile ilgili geçen yıl 8 ve 9 Ağustos tarhlerinde yerel ve ulusal basında "Zeray Halka Arz'a hazırlanıyor" haberleri yayınlanmıştı..

https://www.patronlardunyasi.com/zeray-insaat-halka-arza-hazirlaniyor

https://www.emlakpencerem.com.tr/zeray-halka-arz-icin-dugmeye-basti/111312/

https://arsiv.turkiyegazetesi.com.tr/sirket-haberleri/zeray-halka-arz-oluyor-982884

https://www.ulusal.com.tr/ekonomi/zeray-insaat-halka-arz-olacak-15034334

8 Ağustos 2023 tarihinde  NTV'ye konuşan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray "Hedeflerimiz doğrultusunda; Zeray olarak başta finansal gücümüz, marka değerimiz, sektördeki tecrübemiz ve bugüne dek kazandırmış olduğumuz üstün nitelikli projelerimiz ile tüm enerjimizi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çatısı altında toplayarak sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz.”"demişti.

https://www.ntv.com.tr/turkiye/zeray-halka-arza-hazirlaniyor,xeBkyg3TWEW8yRpMWrfPZg#

Zeray inşaat'ın halka arzı ile ilgili geçtiğimiz Mart ayında da halka arz edilme konusunda haberler yer almış ancak şirketin halka arzı konusunda bir daha ses çıkmamıştı.

Borsa İstanbul'da halka arz sırası bekleyen şirket haberlerinin yer aldığı 

https://halkarz.com/k/taslak/page/2/ 

adlı haber sitesinde yer alan "SPK izni bekleyen şirketler" arasında Zeray'ın bulunmaması soru işaretlerine yol açtı

Halka Arz Nedir?

Bir şirketin paylarının BIST Pay Piyasası'nda işlem görebilmesi için yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı yapılarak halka arz edilmelidir. Şirketler finansman kaynağı, likidite, kurumsallaşma, tanıtım ve itibar sağlamak amacıyla halka açılırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.